Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αλλαγή MAC address

Αν και η MAC διεύθυνση της κάρτας δικτύου του υπολογιστή μας είναι προκαθορισμένη απο τον κατασκευαστή, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορουμε να την αλλάξουμε. Ένας τρόπος ειναι κάνοντας κάποιες πολύ απλές ρυθμίσεις στα Windows. Για αρχή πατάμε Έναρξη > Ρυθμίσεις > Συνδέσεις Δικτύου ια Vista/7: Εναρξή>Πίνακας Ελέγχου>Συνδέσεις Δικτύου και Internet>Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης>Διαχείριση Συνδέσεων Δικτύου), οπότε θα μας εμφανιστεί κάτι παρόμοιο με αυτό:




Εκεί επιλέγουμε την κάρτα δικτύου μας, κανουμε "δεξί κλικ" και επιλέγουμε ιδιότητες. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε Ρύθμιση παραμέτρων.




Έπειτα στο νέο παράθυρο, στην καρτέλα Για προχωρημένους πηγαίνουμε στην ιδιότητα Διεύθυνση δικτύου. Εκεί θα βρούμε σαν προεπιλογή το Δεν υπάρχει. Για να αλλαξουμε την ΜAC address επιλέγουμε Τιμή και πληκτρολογούμε στο πεδίο μια νέα διεύθυνση(πχ. Α3-22-9Β-65-ΑΑ-03 χωρίς τις παύλες).



Μόλις πληκτολογήσουμε την νέα διεύθυνση πατάμε ΟΚ και κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή για ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.